Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında ev veya işyeri yıkılan kimseler kentsel dönüşüm kira yardımından faydalanabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?

Kentsel dönüşüm adı altında ev veya işyeri yıkılan kimseler, devletin sağladığı finansal desteklerden yararlanabiliyor. Kira yardımı da, bu destekler arasında bulunuyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli binasını anlaşma yolu ile tahliye eden kişilere veriliyor. Kira yardımına müracaat eden kimselerden ikamet şartı da isteniyor.

Kira yardımı, riskli binada ikamet eden kimselere veriliyor. İkamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor. Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son 3 aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden 3 ay öncesini kapsıyor.

Hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat edebiliyor.Peki 18 ay boyunca aydan aya ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar 2015?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2015..
-Nüfusu 2 milyon ile 4 milyon arasında olan şehirlere (Adana, Antalya, Bursa ve Konya) maliklere 690 TL kira yardımında bulunuluyor.Kiracılara defaten bu bedelin 2 katı olan 1.380 TL veriliyor. Sınırlı aynı hak sahibine ise defaten 5 katı olan 3.450 TL ödeniyor.

-4 milyon ve üzeri olan Ankara, İstanbul ve İzmir’de maliklere aylık 735 TL kira yardımında bulunuluyor. Kiracılara defaten bu bedelin iki katı olan 1.470 TL yardım ediliyor. Sınırlı aynı hak sahibine ise defaten beş katı olan 3.675 TL ödeniyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için nereye başvurulur?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*