Apartman yönetimi nedir?

apartman yönetimi nedir

Kat Mülkiyeti Kanununda yer alan esaslara göre anagayrimenkul olarak tabir edilen apartmanlarda sekiz ve sekizden çok bağımsız bölüm olması durumunda apartman yönetimi oluşturulması zorunlu tutuluyor.Peki “Apartman yönetimi nedir? Apartmsn yönetimi nasıl oluşturulur?” diyorsanız işte yanıtı..

Apartman yönetimi seçilmesinin zorunlu olduğu yapılarda, yönetimin seçilmesi için kat malikleri ile bir toplantı gerçekleştiriyor. Bu toplantıda apartman yönetimi ve yönetimin sorumluklukları gibi kararlar alınıyor.

Apartman yönetimi kurulabilmesi için ilk olarak apartmanda kat maliki olan kişilerin en az 3’te 1’inin genel kurul çağrısı üzerine toplantı yapılması gerekiyor. Toplantı çağrısının belirlenen toplantı tarihinden en az 15 gün öncesinde bildirilmesi gerekiyor.

Belirlenen tarihte kat malikleri ile yapılan toplantıda yönetimi için adaylığını koyan kat malikleri için oylamaya gidiliyor.Kat maliklerinin salt çoğunluğu yani yüzde 51’inin kararı ile yönetim kurulu ya da yönetici seçiliyor.

Kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime bir kişi atanmışsa, yönetici adını alıyor.Kat malikleri ile yapılan toplantı sonucunda yönetime en az üç kişi atanmışsa yönetim kurulu unvanına sahip oluyor.

Kat Mülkiyeti Kanunu!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*