Emlak vergisi nereye ödenir 2017?

 

 

 

Emlak vergisi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Vergi için ödeme dönemi 1 Mart’ta başladı. Peki Emlak vergisi nereye ödenir 2017? diyorsanız işte yanıtı…

Emlak vergisi nereye ödenir 2017?
Emlak vergisi ödeme zamanı 1 Mart itibariyle başladı ve 31 Mayıs’ta sona erecek.İki eşit taksit halinde ödenen emlak vergisi 2. taksiti ödeme zamanı ise 1 – 30 Kasım tarihlerinde tahsil edilecek.

Tüm taşınmaz mal sahipleri emlak vergisi ödemekle yükümlü oluyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödüyor.

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın değeri ve emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi aynı zamanda büyükşehir belediyelerinde yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.

Peki Emlak vergisi nereye ödenir 2017? diyorsanız işte yanıtı…
Emlak vergisi ödemesi taşınmaz malların bağlı olduğu belediyede ödeniyor. Ancak gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.

Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin “e-belediye” sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor

Emlak vergisi ödenen bankalar 2017 ise şu şekilde:

AKBANK T.A.Ş.
AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.
ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.
ALTERNATİFBANK A.Ş.
ANADOLUBANK A.Ş.
CITIBANK A.Ş.
DENİZBANK A.Ş.
BURGAN BANK A.Ş.
FİBABANKA A.Ş.
FİNANSBANK A.Ş.
HSBC BANK A.Ş.
ING BANK A.Ş.
KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.
ODEA BANK A.Ş.
ŞEKERBANK T.A.Ş.
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.
TEKSTİLBANK A.Ş.
TURKISHBANK A.Ş.
TURKLAND BANK A.Ş.
TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş.
TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş.
TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş.
TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş.
TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT)
TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.

 
Emlak vergisi ne kadar 2017?
 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com