İşyeri kira kontratı damga vergisi 2017!

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2017!

 

Kira kontratları için, devlete kira bedeli üzerinden belli bir oranda damga vergisi ödeniyor. Vergi ödemesi, işyeri kiralamaları için de geçerli oluyor. Peki işyeri kira kontratı damga vergisi 2017 ne kadar?

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2017!
Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergi, kira kontratları için de alınıyor.

Noterde imzalanan kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekiyor. Vergi nüsha başına ödeniyor. Bu nedenle kira kontratının kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor.

Bir kağıtta birbirinden tamamen ayrı birden fazla akit ve işlem bulunduğu takdirde bunların her birinden ayrı ayrı vergi alınıyor. Peki işyeri kira kontratı damga vergisi 2017 ne kadar?

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2017!
Kira kontratı için kiralama süresine göre kira bedeli üzerinden binde 1,89 oranında damga vergisi ödeniyor. Kefilli kira kontratında ise ayrıca binde 9,48 oranında harç ödemesi yapılıyor.

Kira kontratı damga vergisi hesaplama formülüne göre damga vergisi bedeli, mukavele süresine göre kira bedeli üzerinden hesaplanıyor.

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem. com