Emlak vergisinden kimler muaf 2016?

Emlak vergisinden kimler muaf 2016

Emlak Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz sahiplerinin bazı koşulları da taşımaları halinde emlak vergisinden muaf olabiliyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf 2016? diyorsanız işte emlak vergisi muafiyet şartları 2016…

Emlak vergisinden kimler muaf 2016?
Emlak vergisi, arsa, arazi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Kanunen bu taşınmaz mallara sahip olan kimseler vergi ödemekle yükümlü oluyor. Vergi ödemesi her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor.

Emlak vergisi kapsamında kanun gereğince bazı konut sahipleri için vergi muafiyeti uygulaması bulunuyor. Vergiden muaf olmak için aranan koşullara sahip olunması gerekiyor.Peki emlak vergisinden kimler muaf 2016? diyorsanız işte emlak vergisi muafiyet şartları 2016…

Emlak Vergisi Kanunu gereğince emlak vergisinden muaf olunabilmesi için aranan ilk şart, 200 metrekareyi geçmeyen tek konuta sahip olmak, bu meskenin yanı sıra herhangi bir yazlık, dağ evi gibi bir başka konuta sahip olmamak olarak sıralanıyor.

Tek konut şartını yerine getiren aşağıdaki özelliklere sahip kimseler sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanabiliyor.

– Bir tek konutu olup da, intifa sahibi olanlar
– Emekliler
– Hiçbir geliri olmayanlar
– Şehit yakınları
– Dul ve yetimler
– Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.
– Ev hanımları

Emlak vergisi kanunu gereğince yeni inşa edilen binalarda da geçici konut muafiyeti bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’nun 5. maddesine göre, yeni inşa edilen binalardan konut alanlarda, iktisap tarihini izleyen 5 yıl boyunca, konutun emlak vergisi değerinin 1/4’ü, beş yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutuluyor.

Bodrum kata emlak vergisi ödenir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com