2018 değer artış kazancı 1.taksit ödemeleri bugün başlıyor!

 

 

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri senede iki eşit taksitte yapılıyor. Verginin ilk taksiti 1-31 Mart tarihleri arasında, ikinci taksiti ise 1-31 Temmuz tarihleri arasında ödeniyor. Vergide 1.taksit ödemeleri bugün başladı.

Değer artış kazancı vergisi için 26 Mart akşamına kadar beyanname verilebiliyor. Beyannameler vergi dairesine giderek ya da internet şubesinden verilebiliyor.

Vergiler; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların internet bankacılığı, anlaşmalı bankalar, tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.

Mükellefler, 2017 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER – 444 0 189) arayabiliyor.

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malını satarak gelir elde eden mal sahipleri tarafından ödeniyor. Bu vergiyi her taşınmazını satan değil, en fazla 5 sene içerisinde elden çıkarılan ve istisna sınırından yüksek gelir elde edenler ödüyor.

Geçtiğimiz yıl evini satanların ne kadar vergi ödeyeceğini alış ve satış fiyatları ve bu tarihlerdeki enflasyon oranları belirliyor. Vergi kazancın belirlenen istisna sınırından yüksek olması halinde ödeniyor.

302 Seri No.lu Genel Tebliği ile 2018 yılı değer artış kazançlarına ilişkin istisna tutarı 12 bin TL olarak belirlendi.

 

Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Emlaktagundem.com