2018 çevre temizlik vergisi 1.taksiti yarın başlıyor!

Çevre temizlik vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.

Kullanılmayan konut ve işyerlerinin de muafiyeti mümkün oluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir dilekçeyle başvuruda bulunması gerekiyor.

Bu vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2018 çevre temizlik vergisi 1.taksiti yarın başlıyor. Vergi içinilk taksitler Mart- Nisan ve Mayıs aylarında , ikinci taksitler ise Kasım ayında ödenecek.

Çevre temizlik vergisi ödemelerinin şekli işyeri ve konutlarda farklılık gösteriyor. Çevre temizlik vergisi, meskenler için su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer bağımsız bölümler için belediyeye gidilerek ödenmesi gerekiyor. Belediyeye online bir şekilde de ödeme yapılabiliyor.

Konutlar için söz konusu çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor.

Konut çevre temizlik vergisi 2018

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 32 kuruş, diğer belediyelerde 24 kuruş olarak hesaplanacak.

İşyeri çevre temizlik vergisi 2018

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi

İşyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, büyükşehir belediyeleri ve büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde aşağıdaki tarifelere göre uygulanacak.

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan çevre temizlik vergisi tarifesi

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

 

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması

 

Özge ÖZDEMİR ÇOLAK/Emlaktagundem.com