2017 kira gelir vergisi 2.taksiti için son 4 gün!

 

 

2017 kira gelir vergisi 2.taksiti için son 4 gün!Taşınmaz mallarını kiraya vererek; Kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri, elde ettikleri kira gelirleri için devlete belli bir oranda vergi ödüyor.

Her sene bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödenen kira gelir vergisinde istisna bedeli belirleniyor. Yapılan hesaplamalar neticesinde istisna bedelinden yüksek kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor.

2016 yılında konutlarda 3.800 TL’den , 2016 yılında işyerlerinde 30 bin TL’den yüksek kira gelirine sahip olanların beyanname vererek kira gelir vergisini ödemeleri gerekiyor. 2016 yılına ait gelirler için ilk vergi taksiti Mart ayında ödendi. Konut kira gelir vergisi 2. taksit zamanı ise Temmuz ayı olarak belirleniyor. Buna göre kira gelir vergisi ödemeleri için son 4 gün bulunuyor.

İlk taksitini ödemeyenler, vergilerinin tamamını faizi ile birlikte bu dönemde ödeyebilecekler. Vergi ödemeleri; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile, Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan, Tüm vergi dairelerinden yapılabiliyor.

Banka Adı – Şube-İnternet Bankacılığı-Kredi Kartı İle Ödeme – Sistemden Kredi Kartı İle Ödeme -Sistemden Banka  Kartı İle Ödeme

 

AKBANK X X X X –
AKTİF YATIRIM BANKASI X X – X –
ALBARAKATÜRK KATILIM BANKASI X X – – –
ALTERNATİFBANK X – – – –
ANADOLU BANKASI X – – – –
ARAP TÜRK BANKASI X – – – –
CİTİBANK X – – – –
DENİZBANK X – X X –
BURGAN BANK X X – – –
FİBABANKA X – – – –
FİNANSBANK X X X X –
GARANTİ BANKASI X – – X –
HSBC BANK X – X X –
ICBC TURKEY BANK X X – – –
İNG BANK X X – – –
KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI X – – – –
ŞEKERBANK X X X – –
T.C. ZİRAAT BANKASI ** X X X X –
T. HALK BANKASI X X – X –
T. İŞ BANKASI X X X X X
T. VAKIFLAR BANKASI X X – X –
TÜRK EKONOMİ BANKASI X X – X –
TURKISHBANK X – – – –
TURKLAND BANK X – – – –
TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI X X – X –
YAPI ve KREDİ BANKASI X X X X –
ODEABANK X X X – –
ZİRAAT KATILIM BANKASI X – – –

 

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com