2017 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL?

2017 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL

 

 

Kentsel dönüşüm dahilinde riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında veyahut riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda kira yardımı yapılıyor. Peki 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL?

2017 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL?
Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçeyle kira yardımı desteği için müracaat edebiliyor. Hak sahipleri; kira yardımı için bulundukları ildeki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat yapabiliyor.

Daha önce riskli binasındaki mesken sayısı kadar kira yardımı alınabiliyorken, 2015’ten itibaren ancak riskli binada ikamet eden kişiler kira yardımı alabiliyor. Kira yardımı başvurusunda bulunmak için hak sahiplerinin riskli yapı onay tarihinden önce riskli yapıda oturuyor olması gerekiyor.

İkamet şartı, faturalar ile ispatlanıyor. Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzunda hak sahiplerinden alınması gereken son üç aya ait fatura, riskli yapıyı tahliye tarihinden 3 ay öncesini kapsıyor.

Kira yardımı, başvurusu onaylanan kimselere 18 ay boyunca veriliyor. Peki, 2017 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL? 2017 yılında kentsel dönüşüm kirası olarak kime ne kadar ödenecek?

2016 yılında İstanbul’da 795,00 TL olarak verilen kira yardımları 860,00 TL’ye yükseldi.
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com