2017 emlak vergisi ödemeleri 3 gün sonra bitiyor!

 

 

Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için emlak vergisi ödemesi yapılıyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor.

1319 sayılı kanun gereğince bazı koşullarına sahip kimseler vergi ödemelerinden muaf olabiliyor. Bu kişiler 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahibi olan; ev hanımı, emekli, işsiz, gaziler, dul ve yetimler ile şehit yakınları olup muafiyet için belediyeye müracaat edebiliyor.

Muaf olmayanların emlak vergisini 2 taksitte yatırması gerekiyor. Gayrimenkul sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde son taksit ödeme günü yaklaşıyor. Mükelleflerin yılın son taksitini 30 Kasım mesai bitimine kada ödemeleri gerekiyor.

Ödemenin 1 Aralık’a kalması halinde, mükelleflerden aylık vergi cezası kesiliyor. Emlak vergisinde kesilen aylık vergi cezası oranı ise yüzde 1.40.

Emlak vergisi için ödemeler, bağlı olunan ilçe belediyesine yapılıyor. Taşınmaz malın bir başla ilde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden yapılabiliyor.

Ayrıca elediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması halinde vergi internet üzerinden ve PTT ile de emlak vergisi ödenebiliyor.

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com