2017 emlak vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?


 

 

 

Ev, işyeri ,arsa ve arazi gibi gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2017 emlak vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir? diyorsanız işte yanıtı…

2017 emlak vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir?
Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler, mükellef oluyor.

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyorç

Vergi mükellefiyeti, taşınmaz mala sahip olunan tarihi takip eden senede başlıyor. Buna göre 2016 yılında satın aldığınız gayrimenkul için 2017 yılında ödemelere başlamanız gerekiyor.

Emlak vergisi her sene mesken, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi için ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.

Peki 2017 emlak vergisi ilk taksiti ne zamana kadar ödenir? diyorsanız işte yanıtı…

2017 emlak vergisi birinci taksiti 31 Mayıs tarihine kadar ödenebiliyor. Vergi borcunun ödenmemesi halinde vergiye yüzde 1.40 oranında aylık ceza uygulanıyor.

Emlak vergisi ödeme yerleri
1- İlçe belediyeleri
2- Anlaşmalı bankalar ve ATM’leri
3- E-belediye
4- PTT Havalesi
5- Vergi internet şubesi

 

Emlak vergisine taksit yapan kartlar 2017!
 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com