2017 emlak vergisi 1. taksit ne zaman son?

 

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir.

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Emlak vergisi için ödenecek bedeller, taşınmazın türüne göre belirlenen oranların değer üzerinden hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları şu şekilde:

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.

İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı uygulanıyor.

Vergi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. İsteyenler PTT havalesi ile veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile vergi ödemesi yapabiliyor.

2017 emlak vergisi 1. taksit ne zaman son?
Emlak vergisi birinci taksiti, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksiti Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart’tan 31 Mayıs’a kadar ödeniyor. Buna göre, mükelleflerin ilk taksit ödemeleri için son 21 günü bulunuyor.

 

Mesken emlak vergisi hesaplama 2017!
 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com