2017 Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

 

 

 

Gayrimenkul vergileri için ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Bu vergisi sadece ev ve işyerleri için ödeniyor.

Çöp vergisi olarak da bilinen çevre temizlik vergisi konut ve işyerleri için farklı şekilde ödeniyor. Konutların vergisi su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesiyle birlikte vergi borcu da ödenmiş oluyor.

Ancak işyerleri için mükelleflerin ilçe belediyesine gitmeleri veya internet üzerinden e-belediye sistemlerine girip ödeme yapmaları gerekiyor. Peki
2017 Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

2017 yılı vergi takvimine göre çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 1 Mart Çarşamba günü mesai ile birlikte başladı. 3 ay boyunca ödenen çevre temizlik vergisi için ödemeler 31 Mayıs’ta sona erecek.

Vergi için ikinci taksit ödemeleri ise 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. İsteyenler vergi borcunun tamamını ilk taksit döneminde kapatabiliyor.

2017 konut çevre temizlik vergisi bedelleri şu şekilde:
Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak belirlendi.

2017 işyeri çevre temizlik vergisi bedelleri şu şekilde:

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:


Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

 
İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması

 

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com