2017 çevre temizlik vergisi 2.taksit ödemeleri bugün bitiyor!

Kasım ayında konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Bu vergi 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödeniyor.

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.

Taşınmazda kiracı varsa, vergi ödemesinden kiracılar sorumlu oluyor. Meskenlerde su faturalarına yansıtılan bu bedelin, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı için belediyede ödenmesi gerekiyor.

Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Çöp vergisi olarak da bilinen bu vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mart – Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksit ödemeleri ise bu ay içerisinde yapılıyor. Henüz ödeme yapmamış olan mükellefler, bugün mesai bitimine kadar ödemelerini yapabiliyor.

Vergi taksit ödemeleri ilçe belediyesinde yapılıyor. İsteyenler ödemelerini belediyeye gitmeden e-belediye sistemini kullanarak internet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Ayrıca PTT havalesi ile de vergi ödenebiliyor.

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com