2017 çevre temizlik vergisi 1. taksit son günü!

 

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesinde, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar adına ödeniyor.

Ayrıca kullanımda olan taşınmazlar için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Boş olan yapılar vergiden muaf oluyor. Bunun için belediyeye bir bildirim verilmesi gerekiyor.

Verginin mükellefi ise taşınmaz malın sahibi değil kullanıcısı oluyor. Eğer taşınmazda kiracı varsa ödemelerden kiracı sorumlu oluyor.

Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor.V ergi evlerde su faturalarına yansıtılırken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapı için belediyede ödenmesi gerekiyor.

2017 çevre temizlik vergisi 1. taksit son günü!

Senede iki eşit taksit halinde ödenen çevre temizlik vergisinin 1.taksiti Mart, Nisan, Mayıs aylarında ödenirken ,ikinci taksitler Kasım aylarında ödeniyor. Buna göre çevre temizlik vergisi ilk taksitinin son günü 31 Mayıs olarak belirlendi.

Kimi belediyeler vergi dönemi için haftasonu açık olup, Cumartesi ve Pazar günleri vergi tahsilatında bulunabiliyor. Konu ile ilgili olarak mükellefin belediyesinden bilgi alması gerekiyor.

 

2017 yılı çevre temizlik vergisi oranları!

 

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com