2017 çevre temizlik vergisi 1 hafta sonra başlıyor!

 

Ev ve işyerleri için ödenen vergilerden biri de çevre temizlik vergisi oalrak karşımıza çıkıyor. Çöp vergisi olarakta bilinen bu vergi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmetleri için tahsil ediliyor.

Çevre temizlik vergisi için ödemeler ev ve işyerlerinde farklı şekillerde yapılıyor. Evlerin vergisi su faturasına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile birlikte vergi de ödenmiş oluyor.Fakat işyeri çevre temizlik vergisi için ödemeler belediyeye yapılıyor.

Vergi ödemesi internetten ya da belediye veznelerinden yapılabiliyor. Peki 207 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek? 2017 çevre temizlik vergisi ne kadar? diyorsanız işte yanıtları…

2017 yılı vergi takvimine göre çevre temizlik vergisi için ödemeler 1 hafta sonra yani 1 Mart tarihinde başlıyor. İlk taksit dönemi 31 Mayıs mesai bitiminde de sona eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacak.

2017 konut çevre temizlik vergisi şu şekilde:
Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 28 kuruş, diğer belediyelerde 21 kuruş olarak belirlendi.

2017 işyeri çevre temizlik vergisi bedelleri ise şu şekilde:

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

Büyükşehir belediyelerinde uygulanacak çevre temizlik vergisi tarifesi:

İndirimli çevre temizlik vergisi uygulaması 2017:

 
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com