2016 yılında emlak vergisi ne kadar?

2016 yılında emlak vergisi ne kadar

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. Peki 2016 yılında emlak vergisi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit şeklinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor.

Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. İsteyenler vergiyi ilk taksit zamanı tek seferde de yatırabiliyor.

Vergi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca ödemeler, PTT aracılığı ile yapılabildiği gibi internetten de yapılabiliyor.Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. Peki 2016 yılında emlak vergisi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…

Emlak vergisi oranları 1319 sayılı kanunda belirlenmiş olup, büyükşehirde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.

*Meskenlerin emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.

*İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

*Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.

Kimler emlak vergisi ödemezler?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com