2016 Torba Kanun ile İmar Kanunu’nda yapılan düzenlemeler!

2016 Torba Kanun ile İmar Kanunu'nda yapılan düzenlemeler

İmar Kanunu ile ilgili değişiklikleri de kapsayan 2016 Torba Kanun, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 2016 Torba Kanun ile İmar Kanununda yapılan düzenlemeler…

2016 Torba Yasa ile İmar Kanununda yapılan düzenlemeler!
Mecliste kabul edilen 2016 Torba Yasa 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni torba yasa çeşitli alanlarda yeni düzenlemeleri kapsıyor.

Yürürlüğe gire 2016 Torba Yasa’da İmar Kanunu ile ilgili yeni düzenlemelere de gidildi. İşte 2016 Torba Kanun ile İmar Kanununda yapılan düzenlemeler…

2016 Torba Kanun ile İmar Kanunu’nda yapılan düzenlemeler:

3194 sayılı İmar Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasına “Bina” tanımından sonra gelmek üzere su yolu tanımı eklendi: “Su yolu, imar planı kararıyla yapay olarak oluşturulan ve deniz araçlarıyla ulaşımın sağlandığı su geçididir.”

Ayrıca İmar Kanunu’na eklenen geçici madde ile; Kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ile yenileme alanı olarak belirlenen alanlarda bulunan yapılardan yapı ruhsatiyesi veya yapı kullanma izni bulunmayan yapılara, dönüşüm ve yenileme uygulamalarına muvafakat verilmesi koşuluyla, geçici olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlantısı yapılacak.

Bu yapılara geçici olarak elektrik, su ve doğal gaz bağlantısı yapılması herhangi bir kazanılmış hak teşkil etmez.

Birinci fıkra uyarınca yapılan geçici abonelik süresi beş yılı geçemeyecek. Ancak dönüşüm ve yenileme uygulamalarının uzaması halinde, beş yılı geçmemek üzere uygulama süresince geçici abonelik uygulaması devam edecek.Bu madde hükümleri 1/11/2015 tarihinden önce yapılmış yapılarla ilgili olarak uygulanacak.

Torba Yasa kentsel dönüşüm 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com