2016 gelişim ve atılım yılı olacak!

murat kurum

1.5 milyar liralık net kâr ve 7.6 milyar liralık satış hedeflediklerini açıklayan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, “2016 gelişim ve atılım yılı olacak. Beklentimiz oldukça yüksek” dedi.

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut GYO, 2016 yılı hedefini açıkladı. Genel Müdür Murat Kurum, “2015 ülkemizin içinde bulunduğu seçim gündemi dolayısıyla, hem iş dünyası hem de bireysel yatırım kararlarının alınmasında sınırlı da olsa bir ertelenme dönemi yaşandı. Ancak, 2016 yılı beklentilerimiz yüksek” dedi. Kurum, “Şirketimizin net kârının 1.5 milyar TL olabileceğini öngörüyoruz. Yapmış olduğumuz çalışma sonucu ortaya çıkan satış öngörülerimiz de bu yönde. Koymuş olduğumuz bu hedefe, mevcut piyasa şartlarının yanı sıra ülke ve dünya gündeminde yaşanacak gelişmeler de olumlu olursa kolaylıkla ulaşabiliriz” dedi. Seçimsiz bir döneme girilecek olmasının, Türkiye açısından büyük avantajlar sağlayacağına dikkat çeken Kurum, “Bu yıl ülkemiz açısında gelişim ve atılım yılı olacak. Gayrimenkul 2016 yılında da gözde yatırım aracı olarak ilgi görecek” dedi. Murat Kurum, 2016’da devam etmekte olan ve geliştirilmesi hedeflenen projelerinde, yaklaşık 11 bin adet bağımsız bölümün satışının yapılabileceğini belirtti.

1.5 MİLYON METREKARE SATIŞ
Kurum, “Satışı beklenen söz konusu bağımsız bölümlerin toplam satılabilir alanının yaklaşık 1.5 milyon metrekareye ulaşacağını ve tüm bu bağımsız bölümlerin satış değerleri toplamının da yaklaşık 7.6 milyar TL olacağını tahmin ediyoruz” diye konuştu. Portföylerinde 3.5 milyar lira değerinde yaklaşık 9.9 milyon metrekare arsalarının bulunduğunu belirten Kurum, 2016’dan beklentilerinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti.

MEGA PROJELERİ TAKİP EDİN
Türkiye’nin ekonomik büyümesinin ve tahmin edilen büyümenin yukarı yönlü olmasının beklentiyi yüksek tuttuğunu söyleyen Kurum, gayrimenkul yatırımcılarına İstanbul’daki ulaşım/toplu taşıma planlarını, yeni şehir bölgelerinin oluşumlarını ve mega projeleri yakından takip etmeleri önerisinde bulundu. Kurum, şöyle devam etti: “Bunlar şehrin yeni ana arterlerini oluşturacaktır. İstanbul’un doğusundan batısına birçok farklı alanda gelecek adına ciddi potansiyel taşıyan arsalarımız var ve bunları doğru zamanda ve doğru bir planlamayla başarılı bir şekilde kamuoyu ile paylaşacağız. Gelecek günlerde de Anadolu’da da Emlak Konut markası ve kalitesini yeni projelerle hayata geçiriyor olacağız.”

Sabah