2016 emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman?

2016 emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman

Taşınmaz mal sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki 2016 emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman? İşte emlak vergisinin ilk taksiti 2016…

2016 emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman?
Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Her yıl ödenmesi gereken bu vergi için ödenecek bedel taşınmazın türüne göre hesaplanıyor.

Emlak vergisi oranları; ev, işyeri, arsa ve araziler için farklı oranlarda hesaplanıyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.

İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.

Vergi yılda iki eşit taksit halinde ve belediyeye ödeniyor. Peki 2016 emlak vergisinin ilk taksiti ne zaman? İşte emlak vergisinin ilk taksiti 2016…

2016 Emlak vergisi taksitleri..
1. taksit: Mart, Nisan ve Mayıs ayları
2. taksit: Kasım ayı.

İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini isteyenler birinci taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor. Verginin geç ödenmesi halinde aylık gecikme faizi uygulanıyor.

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com