2016 emlak vergisi ödeme zamanı!

2016 emlak vergisi ödeme zamanı

1319 sayılı kanun gereğince tüm taşınmaz mallar için ödenen emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşte 2016 emlak vergisi ödeme zamanı…

2016 emlak vergisi ödeme zamanı!
Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen vergi olarak biliniyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler, vergi mükellefi oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor.

Vergi mükellefiyeti, taşınmaz malın satın alındığı seneyi takip eden yılda başlıyor. Örneğin 2015 yılında alınan bir taşınmaz malın vergi mükellefiyeti 2016 yılında başlıyor.

Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malların bağlı olduğu belediyede ödeniyor. Eğer söz konusu gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. peki 2016 emlak vergisi ne zaman ödenir? diyorsanız işte 2016 emlak vergisi ödeme zamanı…

2016 emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılırken, emlak vergisi 2. taksit ödeme zamanı; Kasım ayı oluyor. Buna göre 2016 yılı emlak vergisi 1.taksit ödeme dönemi devam ediyor. Mükellefler ilk taksitlerini 1 Haziran tarihine kadar ödeyebilecek.

Emlak vergisinde vergi ziyaı cezası uygulaması!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com