2016 emlak vergisi 1.taksiti için son 6 gün!

2016 emlak vergisi 1.taksiti için son 6 gün

Senede iki taksit şeklinde ödenebilen emlak vergisi 1. taksit döneminde sona geliniyor. 31 Mayıs tarihinde sona erecek 2016 emlak vergisi 1.taksiti için son 6 gün bulunuyor…

2016 emlak vergisi 1.taksiti için son 6 gün!
Emlak vergisi, Türkiye sınırlarında bulunan tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Vergiyi konut, işyeri, arsa ve tarla sahipleri ödüyor. Yalnız geliri olmayan tek mesken sahipleri diğer koşulları da taşımaları halinde vergi ödemelerinden muaf oluyor

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Vergi için ödenecek tutar taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. 2016 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:

Büyükşehir Belediyesi
Binalarda Binde 4
Meskenlerde Binde 2
Arazilerde Binde 2
Arsalarda Binde 6

Normal Yörelerde
Binalarda Binde 2
Meskenlerde Binde 1
Arazilerde Binde 1
Arsalarda Binde 3

Emlak vergisi 2016 yılı ödemelerinin ilk taksiti 31 Mayıs’ta sona erecek. Buna göre 2016 emlak vergisi 1.taksiti için son 6 gün bulunuyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.

Ödemeler taşınmaz malın bağlı olduğu belediyede yapılıyor. Kimi belediyeler vergi dönemi içerisinde hafta sonu da hizmet veriyor. Belediyenizin bu dönemde hafta sonu da tahsilat yapıp yapmadıklarını arayarak öğrenebilirsiniz.

Hangi hallerde emlak vergisi ödenmez?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com