2016 çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

2016 çevre temizlik vergisi nereye ödenir

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmeti için konut ve işyeri kullanıcılarından tahsil ediliyor. Peki 2016 çevre temizlik vergisi nereye ödenir? diyorsanız işte yanıtı…

2016 çevre temizlik vergisi nereye ödenir?
Konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmeti için tahsil ediliyor.

Verginin mükellefi taşınmaz malların sahibi değil kullanan kişi oluyor. Taşınmazı kullanan kişi eğer mal sahibi değil de, kiracı ise vergiden kiracı sorumlu oluyor.

Belediyeye taşınmaz malın kim tarafından kullanıldığı bilgisinin bir beyanname ile verilmesi gerekiyor. Beyanname her sene verilmiyor. Yalnız mükellefiyet durumunun değişmesi durumlarında veriliyor.

Çevre ve temizlik vergisi, senede iki eşit taksitte ödeniyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içinde tüm vergi borcunu ödeyebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılan çevre temizlik vergisinde ikinci taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.2016 çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Meskenler için çevre temizlik vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.

İşyerleri sahiplerinin çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.

2016 yılı çevre temizlik vergisi ne kadar?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com