2016 çevre temizlik vergisi 1.taksiti için son 8 gün!

2016 çevre temizlik vergisi 1.taksiti için son 8 gün

İşyeri sahibi veya kiracıları tarafından belediyeye ödenmesi gereken çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2016 tarihinde sona eriyor. Buna göre 2016 çevre temizlik vergisi 1.taksiti için son 8 gün bulunuyor…

2016 çevre temizlik vergisi 1.taksiti için son 8 gün!
Çöp vergisi olarata ifade edilen çevre temizlik vergisi, mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen bu vergi belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan ev, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor.

Vergi, gayrimenkulün sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. Eğer taşınmaz malda kiracının varsa, vergi mükellefi kiracılar oluyor.

Verginin mükellefiyeti ise taşınmaz malın kullanılmaya başlanması birlikte başlıyor. Bu süreçte belediyeye bildirim verilmesi gerekiyor.

Vergi ödemesi konutlarda farklı, işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Konutların çevre temizlik vergisi; belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su faturaları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.

Ancak işyerleri sahip veya kiracılarının çevre temizlik vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.

Çevre temizlik vergisi taksitleri..
Çevre temizlik vergisi 1. taksitleri: Mart, Nisan ve Mayıs aylarında,
Çevre temizlik vergisi 2. taksitleri: Kasım ayında ödeniyor.

Buna göre 2016 çevre temizlik vergisi 1.taksiti için son 8 gün bulunuyor.

Çevre temizlik vergisi kaç liradır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com