2015 yılı emlak vergisi 2.taksiti ne zaman ödenir?

2015 yılı emlak vergisi 2.taksiti ne zaman ödenir
Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinin ilk taksiti Mart,Nisan,Mayıs aylarında ödendi.Peki 2015 yılı emlak vergisi 2.taksiti ne zaman ödenir?

Emlak vergisi, taşınmaz malların sahipleri tarafından yatırılıyor. Taşınmazın birden fazla sahibi olması halinde verginin nasıl yatırılacağı mülkiyet türüne göre değişiyor.

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef olurken; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu tutuluyor.

Kanunen emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaz mala sahip olunması ile başlıyor. Satışın yapıldığı sene emlak vergisi yeni malik tarafından ödenmiyor. O seneye ait emlak vergisi eski malik tarafından ödeniyor.

Ancak satışın gerçekleştiği yılın sonuna kadar emlak vergisi için beyannamenin verilmesi gerekiyor.Örneğin, 2015 yılında bir gayrimenkul aldığınızı düşünelim. Yıl sonuna kadar beyanname vermeniz gerekiyor. Vergi ödemeleriniz ise 2016 yılı itibarıyla başlayacak.

Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı.Peki 2015 yılı emlak vergisi 2.taksiti ne zaman ödenir? diyorsanız işte yanıtı..

2015 yılı emlak vergisi 2.taksiti 15 gün sonra yani Kasım ayında başlıyor. Mükelleflerin vergi borcunu 30 Kasım tarihine kadar yatırması gerekiyor.

Emlak vergisi sorgulama 2015!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*