2015 emlak vergisi nereye ödenir?

2015 emlak vergisi nereye ödenir

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler için ödenmesi gerekiyor.Peki 2015 emlak vergisi nereye ödenir? diyorsanız işte yanıtı…

Türkiye sınırları içinde bulunan gayrimenkuller için emlak vergisi döenmesi gerekiyor. 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi oluyor. Vergiyi, taşınmaz malın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.

2014 yılında ev, işyeri, arsa veya arazi alan mal sahiplerinin vergi sorumluluğu 2015 yılında başlıyor. Tek ev sahipleri, diğer koşulları da uygunsa muafiyetten faydalanabiliyor.

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor.Peki 2015 emalk vergisi nereye ödenir? diyorsanız işte yanıtı…

Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine yapılıyor.Ancak taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi aynı zamanda internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin “e-belediye” sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online olarak yapılabiliyor.

Hisseli tapuda emlak vergisi nasıl ödenir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*