2015 emlak vergisi ne zaman son?

2015 emlak vergisi ne zaman son
Emlak vergisi gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl belirli dönemlerde iki eşit taksitte ödenen bir vergi olarak karşımıza çıkıyor.Peki 2015 emlak vergisi ne zaman son?

Türkiye sınırları içinde bulunan ev,dükkan, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler emlak vergisi ödemekle mükellef oluyor.

Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında yükümlü oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.Peki 2015 emlak vergisi ne zaman son? diyorsanız işte yanıtı…

Emlak vergisi 2.taksit 2015 dönemi yaklaşıyor. Vergi için son gün 30 Kasım olarak belirleniyor.Mükelleflerin 2. taksitlerini ödemeyi unutmamaları ve zamanında ödeme yapmaları gerekiyor.

Ödemelerin zamanında yapılmaması halinde gecikmenin yaşandığı her ay için faiz uygulanıyor.

Emlak vergisi kaç TL?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*