2017 Emlak vergisi ödemeleri 1 hafta sonra başlıyor!

 

 
Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallar için her sene belli dönemlerde emlak vergisi ödeniyor. Vergi senede iki taksit şeklinde ödenebiliyor.

İsteyen mükellefler vergi borcunun tamamını ilk taksit döneminde de ödeyebiliyor. Ancak ilk taksit döneminde ödeme yapmayıp, ikinci dönemde hepsini kapatma gibi bir hak bulunmuyor.

Emlak vergisi ödeme dönemleri 2017
1. taksit dönemi Mart, Nisan, Mayıs
2. taksit dönemi Kasım

Buna göre emlak vergisi ödemeleri 1 hafta sonra yani 1 Mart tarihinde başlıyor. İlk taksit dönemi 31 Mayıs akşamı mesai bitiminde sona erecek. İkinci taksit ödeme dönemi ise 2017 yılı için 1-30 Kasım olarak belirlendi.

Emlak vergisi 2017 oranları

2017 emlak vergisi yeniden değerleme oranlarına göre, taşınmazların bedelleri yüzde 3,83 oranı ile yeniden hesaplanacak. Bu şekilde belirlenen bedeller ile emlak vergisi oranları hesaplanarak ödenmesi gereken emlak vergisi ücretleri bulunacak.

Büyükşehirde yüzde 100 zamlı olarak uygulanan emlak vergisi; meskenler için büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.

İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, normal yörede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehide olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.

Emlak vergisi ödemeleri nereye yapılacak 2017?
Emlak vergisi için ödemeler bağlı olunan ilçe belediyesine yapılıyor. Belediyeye gitmek istemeyenler ödemelerini internet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Ödemeler ayrıca anlaşmalı bankaların internet bankacılığı veya ATM’sinden yapılabiliyor. PTT aracılığı ile de emlak vergisi ödemek mümkün oluyor.

 
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com