2016 yılı emlak vergisi tarifesi!

2016 yılı emlak vergisi tarifesi

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından bağlı olunan belediyeye ödenen vergiler arasında bulunuyor. Peki 2016 yılında emlak vergisi ne kadar? İşte 2016 yılı emlak vergisi tarifesi…

2016 yılı emlak vergisi tarifesi!
Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından bağlı olunan belediyeye ödenen vergiler arasında yer alıyor. Her yıl ödenmesi gereken bu vergi yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor.

Vergiyi iki taksitle ödemek isteyenler ilk taksit borcunu Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeyebiliyor.Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. 2016 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 2 gün sonra başlıyor.

Emlak vergisinde ödenen tutarlar ise taşınmazın türüne, değerine ve emlak vergisi oranlarına göre hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Peki 2016 yılında emlak vergisi ne kadar? İşte 2016 yılı emlak vergisi tarifesi…

2016 yılı emlak vergisi tarifesi…

*Konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor.

*İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

*Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesaplanıyor.

Çevre temizlik vergisi oranı 2016!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com