2015 emlak vergisi oranı!

2015 emlak vergisi oranı

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödenmesi gerekiyor.Peki 2015 emlak vergisi ne kadar? işte 2015 emlak vergisi oranı..

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Kanunen Türkiye sınırları içinde yer alan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor.

Mükellefler, bu vergiyi her yıl ödemek ile mükellef oluyor. Emlak vergisi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödeniyor.

Emlak vergisi hesaplamaları taşınmaz malın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile buluyor. .Peki 2015 emlak vergisi ne kadar?

2015 yılı hesaplamalarında kullanılan emlak vergisi oranları şu şekilde:

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.

Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.

Emlak vergisi bankadan ödenir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*