2015 emlak vergisi ne zaman ödenir?

2015 emlak vergisi ne zaman ödenir

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenmesi zorunlu olan vergiler arasında bulunuyor.Peki 2015 emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte 2015 emlak vergisi ödeme tarihleri..

Evi, işyeri,arsası ve arazisi olan kimseler, 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor.Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf eden kişiler emlak vergisi ödüyor.

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaz malın satın alındığı seneyi takip eden yıl başlıyor.Örneğin, 2015 tarihinde bir ev satın aldığınızı düşünelim. Bu durumda, emlak verginizi 2016 yılında ödemeye başlayacaksınız.

Emlak vergisi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor.Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.

Emlak vergisi ayrıca onlie olarak internet üzerinden de yatırılabiliyor. Peki 2015 emlak vergisi ne zaman ödenir? diyorsanız işte yanıtı..

Emlak vergisi iki eşit taksit şeklinde ödenebiliyor. 2015 emlak vergisi ödeme tarihleri şu şekilde:

– Emlak vergisi 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor.
– Emlak vergisi 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.

Emlak vergisi nasıl hesaplanır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*